Безплатна доставка при покупка над 100.00 лв.

Безплатна доставка важи за територията на Република България!

14 дни право на връщане

Тенсел и Зелен чай

Тенсел и Зелен чай

Тенсел и Зелен чай
Надявам се, че вече се придобихте представа за растението памук и неговата огромна роля в нашия живот.
Време е да Ви запозная малко по малко и с други материи, които съм сигурна, че присъства в ежедневието Ви, но не сте им обръщали внимание J
Това са материи, които се изработват и получават чрез специални нанотехнологии (сигурна съм , че това Ви прозвуча много сложно и високотехнологично, но то си е така ).
Една от тях е Лиосел (Tencel е регистрираното търговско наименование) - една от така наречените friendly материи. Произвежда се от дървесни частици, като най-често използваният материал е дъб, евкалипт или бреза. Ако се произвежда от евкалиптова суровина, то тези дървета не изискват наторяване и са чисти от пестициди, както и площа на която растат. При производството на Лиосел има по-малко вредни емисии.
Tencel, който ние в Roxyma Dream изполваме се произвежда от евкалиптовите дървета. Евкалипта сам по себе си е интересна суровина, тъй като расте много бързо и се самообновява, което е огромно предимство. Той представлява вечно зелено дърво, като височината му може да достигне до 40 м. Както споменах вече, той се отглежда без никакви генетични манипулации.
Дървесната целулоза от евкалипта се нарязва и надробява на малки парчета след което следва една операция, наречена „варене“. Буквално тази дървесина се вари, докато не се получи пюре. От вече получената смес се извлича влакното наречено Tencel.  По време на производствения процес целулозата се разтваря  в органичен разтворител, аминоксид, който се използва и в козметиката и посредством  изтъкаване се издърпва влакното на Tencel.
Структурата на нановлакното е уникална, поради което материята има много предимства:
  • Гладка е , като коприна
  • Прохладна е , като лен
  • По-абсорбираща е с 50 % повече от памука.
Всички знаем какво е усещането, да се чувстваме буквално сварени. Това се дължи защото всеки от нас е имал поне една такава дреха, от тези , които аз наричам найлонови, защото те са точно такива. Слагайки такава блуза например, ние не позволяваме на кожата да диша, защото самите полиестерни влакна нямат способността да пропускат въздуха, и по този начин се получава нещо като „запарване“.  Кожата ни е нашият най-голям дишащ орган, който ни предпазва, регулира телесната ни температура и поддържа нашия воден баланс. Когато обвием този жизненоважен орган в найлон можете сами да си представите какво се получава.
Всички тези функции, които изпълнява нашата кожа  се поддържат от Tencel. Той буквално се явява, като наша втора кожа. Благодарение на своята уникална структура и характеристики, материята възпрепятства развитието на бактерии. Само за сравнение – развитието на бактерии в синтетичните (изкуствени) материи е с 2000 пъти по-високо  отколкото в  Tencel.
Всичко това прави материята много подходяща  за хора, с чувствителна кожа, склонни към алергии.
Зеленият Чай е съвсем нова материя в сферата на текстилната индустрия. Сигурна съм , че като чуете зелен чай, си представяте точно течността, която всеки от нас е пил, поне веднъж в живота си. Точно от това растение зелен чай, учени са намерили начин, да извличат влакна, които да преобразуват в тъкан, използваща се в текстилната индустрия. Процеса на преработка и извличане е доста дълъг и сложен, но си заслужава. Материята Зелен Чай има същите характеристики, като Лиосел – подходяща е за хора с чувствителна кожа, абсорбира влагата от тялото много, като позволява по този начин на кожата да диша и е изключително прохладна. Материята е много гладка, и вероятността да я объркате с Tencel , както и на мен ми се е случвало и то неведнъж, е голяма.

Лиосел или Tencel, както и Зеления Чай са 100 % натурални и екологично чисти влакна.
И сега от личен опит мога да Ви кажа, че наистина е уникално да се спи в такова спално бельо. Имах възможността миналото лято и наистина , все едно цяла вечер бях в нежна копринена прегръдка, чак не ми се искаше да се събуждам сутринта. Беше толкова приятно на допир и самото усещане бе наистина все едно някой гали нежно кожата ти с перце и ти се чувстваш някак леко и приятно, носещ се из облаците. Пак се размечтах, даже ми се доспа, само като си спомня какво е да си легнеш в такова спално бельо, изработено от Tencel…..
Tencel придава не само луксозен и елегантен вид на спалното бельо, но и наистина помага, човек да спи спокойно, и да се събуди отпочинал и зареден с нови сили.
Надявам се, че съм привлякла вниманието Ви и съм събудила любопитство към това, да усетите сами и да се запознаете с Tencel.
Ако някой има впечатления, ще се радвам да ги сподели с нас J
А сега….сега Ви пожелавам приятни сънища ;)


 

Назад към всички

Артикули