Материи

Материи

Как се произвежда Естествената коприна?

в Материи на
Всички сме чували за дрехи от коприна, спално бельо от коприна и за факта, че се добива от някакви буби, но не сме се запитвали за начина и процеса, който изминава коприненото влакно. Аз да си призная изобщо не ми е минавало даже през ум, това ми беше изключително непозната материя, но се оказа, че е  много интересна. Знаете ли, че родината на коприната е Китай и нейната история датира от преди повече от 4000 години. Технологията за нейното добиване се е предавала поколения наред. Ник..
Прочети още...

Тенсел и Зелен Чай

в Материи на
Надявам се, че вече придобихте представа за растението памук и неговата огромна роля в нашия живот. Време е да Ви запозная малко по-малко и с други материи, които съм сигурна, че присъстват в ежедневието Ви, но не сте им обръщали внимание :)   Това са материи, които се изработват и получават чрез специални нанотехнологии (сигурна съм, че това Ви прозвуча много сложно и високотехнологично, но то си е така).   Лиосел (Tencel е регистрираното търговско наименование) е една от така..
Прочети още...

Памучен Сатен

в Материи на
Памучен Сатен   След като вече ви запознах с растението Памук и неговите свойства, сега е време да си поговорим за различните материи, които произлизат от него. Днес съм решила да обърнем внимание на памучния сатен (или сатениран памук, значението е едно и също).   Много от вас предполагам не правят разлика между памучен сатен и изкуствен сатен. Когато чуете думата "Сатен" съм почти 100 % сигурна, че я свързвате с много лъскавина и пързаляне по време на сън :) . Тов..
Прочети още...

Какво представлява Памука?

в Материи на
Какво представлява Памука?   Преди да започна да Ви разказвам за видовете материи, тяхната същност, свойства, е добре да отделим внимание на едно от най-важните растения  - Памука. Казвам най-важно, защото ако се замислим ние сме заобиколени от него, не само по време на сън, а и в ежедневието си, чрез дрехите, които носим, козметиката, която ползваме.            Памука е една много ценна влакнодайна култура. Памука представляв..
Прочети още...

Нов потребител

Създаване на профил

Създавайки профил, вие ще можете да пазарувате по-бързо, да следите състоянието и историята на поръчките си и да се възползвате от редица бонуси, достъпни само за регистрираните ни потребители.

Продължи

Регистриран клиент