Блог

Тенсел и Зелен Чай

в Материи на
Надявам се, че вече придобихте представа за растението памук и неговата огромна роля в нашия живот. Време е да Ви запозная малко по-малко и с други материи, които съм сигурна, че присъстват в ежедневието Ви, но не сте им обръщали внимание :)   Това са материи, които се изработват и получават чрез специални нанотехнологии (сигурна съм, че това Ви прозвуча много сложно и високотехнологично, но то си е така).   Лиосел (Tencel е регистрираното търговско наименование) е една от така наречените friendly материи. Произвежда се от дървесни частици, като най-често използваните материа..
Прочети още...

Памучен Сатен

в Материи на
Памучен Сатен   След като вече ви запознах с растението Памук и неговите свойства, сега е време да си поговорим за различните материи, които произлизат от него. Днес съм решила да обърнем внимание на памучния сатен (или сатениран памук, значението е едно и също).   Много от вас предполагам не правят разлика между памучен сатен и изкуствен сатен. Когато чуете думата "Сатен" съм почти 100 % сигурна, че я свързвате с много лъскавина и пързаляне по време на сън :) . Това е свойство, характерно точно за изкуственият сатен, който да си признаем е залял пазара. Състава н..
Прочети още...

Какво представлява Памука?

в Материи на
Какво представлява Памука?   Преди да започна да Ви разказвам за видовете материи, тяхната същност, свойства, е добре да отделим внимание на едно от най-важните растения  - Памука. Казвам най-важно, защото ако се замислим ние сме заобиколени от него, не само по време на сън, а и в ежедневието си, чрез дрехите, които носим, козметиката, която ползваме.            Памука е една много ценна влакнодайна култура. Памука представлява съвкупност от меки, пухкави щапелни влакна, които са изградени от 94 % целулоза. Растението от кое..
Прочети още...
  • Verified by VISA
  • MasterCard SecureCode
  • Bank
  • Visa
  • MasterCart
  • Mastro
  • Diner Club International
  • JCB

Нов потребител

Създаване на профил

Създавайки профил, вие ще можете да пазарувате по-бързо, да следите състоянието и историята на поръчките си и да се възползвате от редица бонуси, достъпни само за регистрираните ни потребители.

Продължи

Регистриран клиент