Блог

Как да запазим по дълго спалното си бельо?

на
Колко от Вас знаят как да поддържат и да третират спалното си бельо, ама честно?! Сигурно са 4-5 …..Е и аз бях от тях, всеки е бил и затова днес съм решила да Ви обясня по-подробно как да запазим новото си спално бельо за по-дълго време и да му се радваме така всеки път, все едно сега сме го купили от магазина :) Някой от Вас сигурно ще каже: „Ми нали има етикет“. Да, така е, има етикети, на абсолютно всяко текстилно изделие, но първо малко хора ги четат и още по-малко наистина се замислят. На първо място и то много важно е да знаете състава на влакното на изделието, к..
Прочети още...

Как да изберем подходящата завивка?

на
Здравейте, Скъпи ми читатели (надявам се, че сте повече от един :) ). Онзи ден имах интересен разговор с един клиент. Той ме попита, как точно да прецени какъв вид завивка да си купи, тъй като до сега не е ползвал наши завивки, нито му се е налагало сам да ги избира. Попита ме на какви фактори да обърне внимание, дали температурата в помещението има значение, дали пълнежа е важен, външния плат оказва ли влияние. И да Ви кажа, доста се зачудих, как наистина и на какво трябва да обърнем внимание , когато си избираме олекотената завивка. Стана ми интересно и прочетох много статии и мнения (няк..
Прочети още...

Как се произвежда Естествената коприна?

в Материи на
Всички сме чували за дрехи от коприна, спално бельо от коприна и за факта, че се добива от някакви буби, но не сме се запитвали за начина и процеса, който изминава коприненото влакно. Аз да си призная изобщо не ми е минавало даже през ум, това ми беше изключително непозната материя, но се оказа, че е  много интересна. Знаете ли, че родината на коприната е Китай и нейната история датира от преди повече от 4000 години. Технологията за нейното добиване се е предавала поколения наред. Никой друг не е знаел как се получава тя и онзи, който  разкриел тайната на копринената буба можел..
Прочети още...

Тенсел и Зелен Чай

в Материи на
Надявам се, че вече придобихте представа за растението памук и неговата огромна роля в нашия живот. Време е да Ви запозная малко по-малко и с други материи, които съм сигурна, че присъстват в ежедневието Ви, но не сте им обръщали внимание :)   Това са материи, които се изработват и получават чрез специални нанотехнологии (сигурна съм, че това Ви прозвуча много сложно и високотехнологично, но то си е така).   Лиосел (Tencel е регистрираното търговско наименование) е една от така наречените friendly материи. Произвежда се от дървесни частици, като най-често използваните материа..
Прочети още...

Памучен Сатен

в Материи на
Памучен Сатен   След като вече ви запознах с растението Памук и неговите свойства, сега е време да си поговорим за различните материи, които произлизат от него. Днес съм решила да обърнем внимание на памучния сатен (или сатениран памук, значението е едно и също).   Много от вас предполагам не правят разлика между памучен сатен и изкуствен сатен. Когато чуете думата "Сатен" съм почти 100 % сигурна, че я свързвате с много лъскавина и пързаляне по време на сън :) . Това е свойство, характерно точно за изкуственият сатен, който да си признаем е залял пазара. Състава н..
Прочети още...

Какво представлява Памука?

в Материи на
Какво представлява Памука?   Преди да започна да Ви разказвам за видовете материи, тяхната същност, свойства, е добре да отделим внимание на едно от най-важните растения  - Памука. Казвам най-важно, защото ако се замислим ние сме заобиколени от него, не само по време на сън, а и в ежедневието си, чрез дрехите, които носим, козметиката, която ползваме.            Памука е една много ценна влакнодайна култура. Памука представлява съвкупност от меки, пухкави щапелни влакна, които са изградени от 94 % целулоза. Растението от кое..
Прочети още...

Нов потребител

Създаване на профил

Създавайки профил, вие ще можете да пазарувате по-бързо, да следите състоянието и историята на поръчките си и да се възползвате от редица бонуси, достъпни само за регистрираните ни потребители.

Продължи

Регистриран клиент