Материи на продуктите

Кои са критериите при избор на спално бельо?

 

Когато решите да подновите спалното бельо в главата Ви изскачат хиляди въпроси. Каква материя и как да я избера? Памук, перкал или сатениран памук да бъде?
Качественото спално бельо може значително да подобри Вашия сън!
Има няколко фактори, според които можете да изберете Вашето спално бельо: вида на материята, начина на изтъкаване на нишките и техния брой, и не на последното място по значение цвета.
Спалното бельо може да бъде изработено от най-различни материи - естествени или изкуствени.
Roxyma Dream предлага на Вашето внимание единствено спално бельо от естествени материи - 100 % памук, перкал, тенсел.
Памучното спално бельо естествено абсорбира потта от тялото, придава усещане за мекота при допир, антиалергично е и лесно се поддържа. За различните видове памук и материи можете да прочетете по-долу.

Памучен сатен
 
Памучния сатен е тъкан, изградена от 100 % памучни влакна. Те се подлагат на мерсализация, в следствие на което се омекотява тъканта. Памучните влакна се потапят в натриев хидрооксид, след което се изплакват с неутрализиращи вещества. По време на този процес влакното се разтяга, в резулата на което се появява блясъка. Памучния сатен задържа много добре цветовете.
Тъканта на памучния сатен наподобява тази на сатена, тъй като има същата структура на тъкане - 4 нишки върху 1. По този начин на повърхността има повече нишки, които отразяват по-добре светлината, придавайки блясък и по-луксозен вид на влакното.
Памучния сатен е тъкан от най-висок клас. Броя на нишките е 220 - 133 по вертикала и 88 по хоризонтала. По-високия брой нишки определя и по-високото качество на влакното.
Памучния сатен внася уютна топлина през зимата и лек пролетен полъх в горещите летни дни! С тези качества памучния сатен е подходящ, както за Вашия дом, така и за хотелско обзавеждане.
Разгледайте десените от памучен сатен ето тук
 
Перкал
 
Перкала е изработен от 100 % памучни влакна. Той е по-хладен на допир, изключително гладък и абсорбира влагата много добре от тялото. Това е определящо при избора на спално бельо в по-топлите сезони.
Перкала е тъкан с проста сплитка, при която хоризонталните и вертикалните нишки се пресичат една в друга по веднъж. Нишките са на гъсто и много здраво сплетени, което придава изключителна здравина на плата и го прави мнoго фин.
Перкала е устойчив на свиване при пране и с времето материята става още по-мека, което го определя като много добър за ежедневена употреба.
Разгледайте десени от перкал тук.
 
Памук и полиестер
 
Тази комбинация е по-подходяща за шалтета и кувертюри, тъй като придава голяма здравина и издръжливост. Не се препоръчва за спално бельо, тъй като полиестера не абсорбира влагата от тялото, а я задържа, т.е. получава се ефект на запарване.
 
Естествена коприна
 
Коприната е естествено протеиново влакно, добивано от пашкула на копринената буба.
Размотаването на коприната и източването в нишка се нарича свилоточене. Улавянето на нишката от копринената буба се осъществява със специални въртящи се четки. Суровата коприна се намотава на по-голяма макара. Блещукавият ефект на коприната се дължи на формата на фибрите - триъгълна призма, която позволява копринената тъкан да отразява светлината под различен ъгъл.
Коприната е една от най-здравите тъкани, но загубва до 20 % от силата си, когато бъде намокрен. Спалното бельо от тази материя е естествено хладно, поддържайки комфорта на човек през цялата нощ. Коприненото влакно е хипоалергенно.
 
Бамбук
 
Бамбуковите влакна са естествени влакна, извлечени от целулозата на растението бамбук. Те съдържат естествен антиалергичен агент, който предпазва от развитието на бактерии. Това прави бамбуковата тъкан изключително подходяща за хора склонни към алергии.
Бамбука е много устойчив на гъбички и плесен, което го прави идеален за изработване на хавлиени кърпи, халати, чорапи и други изделия, които често се излагат на влага.Продуктите от бамбук имат способността да дишат - те буквално абсорбират влагата от кожата
Има данни, че текстила, изработен от бамбукови нишки подобрява циркулацията на кръвта. Молекулите на бамбука абсорбират енергия от атмосферата и след това я пренасят под формата на енергия към тялото, активирайки клетките и подобрявайки кръвообръщението.

Тенсел
 
Тенсела е единствената нова тъкан, изработена през последните 30 години. Изработена е изцяло от естествени материали, добити от чиста дървесна целулоза от евкалиптово дърво, изработена по нанотехнология. Тенсел е 100 % натурално и екологично чисто влакно. Той абсорбира  много добре влагата от тялото и отделянето й в атмосферата, осигурявайки идеален климат при спане.
Тъканта е изключително гладка. При допир с кожата  създава копринено усещане. Тенселът придава луксозен и елегантен вид на спалното бельо.
Материята е антибактериална, изключително подходяща за хора с чувствителна кожа.
Разгледайте предлаганите от нас десени от тенсел тук
 
Зелен чай
 
Зеления чай е 100 % натурално, екологично чисто и хипоалергично влакно. Фибрите на зеления чай допринасят за по-добрия сън, помагат на хората в борбата със стареенето, допринасят за по-красивия вид на кожата и облекчават умората. Зеления чай е антибактериална материя, изключително подходяща за хора с чувствителна кожа.
Разгледайте предлаганите от нас десени от влакна от зелен чай тук
 
 
 
Модал
 
Модал е влакно с естествен произход. Представлява регенерирано целулозно влакно, с много добра плътност и еластичност при намокряне. Материята е приятна на допир, по-мека от вискозата и приятна за носене, оставяща ефирно усещане.
 
Естествен Лен
 
Ленените влакна се добиват от ликовата тъкан на стеблото на лена. Отличават се с голяма здравина в мокро състояние. Ленът има много гладка повърхност, трудно се замърсява, лесно попива вода и лесно изсъхва. Използва се най - често за направата на покривки, чаршафи, пердета и други. Облеклата от ленено влакно са предпочитани през лятото, поради това, че тази тъкан оставя кожата да диша и пропуска въздух. Материята е лека, оставя чувство за прохлада, без да спарва. Лена е по-твърд от памука и се мачка повече.
Разгледайте спални комплекти от естествен лен тук
  • Verified by VISA
  • MasterCard SecureCode
  • Bank
  • Visa
  • MasterCart
  • Mastro
  • Diner Club International
  • JCB

Нов потребител

Създаване на профил

Създавайки профил, вие ще можете да пазарувате по-бързо, да следите състоянието и историята на поръчките си и да се възползвате от редица бонуси, достъпни само за регистрираните ни потребители.

Продължи

Регистриран клиент